Next Level Zangtechniek & Performance: Start januari 2019

Werken aan je eigen doel

Je doet in het begin een nul-meting: waar sta je nu en wat wil je bereiken? Aan de hand daarvan bepaal je je leerdoel. 

Wat wil je leren?

​Je leerdoel bestaat uit 3 delen: zangtechnische, artistieke en muzikale groei.

1 - Zangtechnische groei

We gaan dieper in op zangtechniek en de mogelijkheden die je stem te bieden heeft. 

Je stelt een meetbaar zangtechnisch doel op: bijvoorbeeld het trainen van een specifieke stemfunctie of effect, of gezond stemgebruik over de hele stem omvang.

Volumepaden door het bereik heen, transities,  dichtheid, metaal, innerlijke ademsteun, tongposities... Er is ontzettend veel (meer) te leren over zangtechniek! 

Door nieuw onderzoek wordt CVT bovendien constant verbeterd en aangepast aan de praktijk.

Auditieve Analyse

Door correct gebruik van de stemfuncties leer je dynamiek te maken (van volume 1 tot volume 10) en je stem te controleren, ook in de hoogte en in de laagte. Daarbij is de juiste techniek belangrijk, zodat je ongehinderd kunt zingen zonder last te krijgen van je stem.

Je werkt aan het leren kennen, herkennen en toepassen van de stemfuncties Neutral, Curbing, Overdrive en Edge. We gaan zorgen dat je steeds beter weet wat je doet zodat je beter kunt toepassen. Daarnaast oefen je met luisteren naar de stemfuncties: auditieve analyse. 

Oplossingsgericht werken

Wat moet je doen als je hees wakker wordt? Hoe zorg je dat je stem in goede conditie blijft?

Aan de hand van auditieve analyse en oefeningen werken we aan praktische oplossingen voor gezond stemgebruik.

2 - Artistieke groei

Welke keuzes maak je en hoe kan je zorgen dat je doet wat bij jouw ambitie en persoonlijkheid past?

We werken aan vragen zoals: "Wie ben ik als artiest?" "Hoe kom ik aan (meer) optredens?", "Welke band / productie past bij mij als zanger(es)", "Hoe onderhoudt ik mijn stem?", "Hoe werkt het in de studio?", "Hoe kan ik meer uit interpretatie halen?" of "Hoe kan ik werken aan meer zelfvertrouwen op het podium?"

3 - Muzikale groei

Frasering, timing, improviseren, basis kennis van harmonieleer, er komt ontzettend veel kijken bij zingen. Je kan je oneindig blijven ontwikkelen, en dat is ook het leuke eraan!

Gast Docenten

We werken we aan de hand van vragen uit de groep en individuele leerdoelen. Aan de hand van jullie vragen en leerdoelen wordt er een aantal lessen een passende gast docent met praktijk ervaring uitgenodigd.

Je kunt ontzettend veel leren van verschillende disciplines waar zingen mee te maken heeft. Denk aan: een ogopedist, een theater docent, een psycholoog die werkt met zangers, loopbaan adviseuse, een studio engineer of producer..

Next Level - Intensieve Advanced Cursus Zang

Voor gemotiveerde zangers en zangeressen die echt de diepte in willen en op zoek zijn naar zangtechnische, muzikale en persoonlijke groei als zanger of zangeres, is er de praktijkgerichte half jaar cursus "Next Level: Zangtechniek & Performance".

Intensieve Zang Cursus

Dit is een intensieve zangcursus voor zangers en zangeressen die bekend zijn met CVT, hun kennis willen verdiepen, en trainen in een gemotiveerde groep.

Leren Oefenen

Efficïent oefenen is ontzettend belangrijk. We besteden veel aandacht aan toepassing van zangtechniek in de praktijk, en het creëren van routine in je zang. De groep, je leerdoelen en de lessen zelf helpen daarbij, als stok achter de deur.

Elke dag zingen? Dat kan, als je de gewoonte creeërt elke dag te oefenen, op een manier die bij je past.

Live begeleiding

Er wordt regelmatig gewerkt met live begeleiding van een professionele pianist / gitarist.

Audio registratie

Elke les wordt opgenomen op audio en in de week na de les naar jou verstuurd. Het is belangrijk om jezelf terug te horen! De opnames zijn jouw eigendom.

Flexibele lessen, kleine groepen

Mocht je een van de data niet kunnen, dan is dat geen probleem. Je kunt die les inhalen bij een andere groep of in het volgende jaar. Voorwaarde is dat je ruim van te voren (voordat de cursus start) aangeeft dat je de les bij een andere groep wilt inhalen. 

De cursus wordt in groepsverband gegeven, maar focust op solo zang. De groepen zijn klein en bestaan uit maximaal 8 personen.

Toelating

 Van gevorderde amateur tot professional of zangdocent: het maakt niet uit waar je nu staat, het gaat erom dat je progressie maakt. 

(Basis) Kennis van CVT is vereist. Als nodig, volg je eerst de Basis Cursus CVT. Schroom niet om me een mail te sturen als je vragen hebt! Mail naar info@kenjestem.nl.

Positiviteit werkt!

Een cursus heeft een andere impact dan privé les: je leert sneller. Respect voor elkaar en een positieve, stimulerende omgeving is belangrijk om te kunnen leren! Uit onderzoek blijkt dat een oprechte, opbouwende feedback ervoor zorgt dat je sneller en meer leert.

Optreden

Ken je stem organiseert 1 tot 2x per jaar een live sessie waar je kunt optreden met een professionele band, op een mooie lokatie.

Als je meedoet met deze opleiding, kan je meedoen aan de online auditie om te zingen bij dit event.

Certificering

Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat wordt in eigen beheer uitgegeven. Let op: deze cursus is niet te vergelijken met de cursussen van het Complete Vocal Institute! Kijk voor meer info over het aanbod van het CVI op http://completevocal.institute/.

Ook heeft dit certificaat geen pedagogische inhoud; zie daarvoor de cursus Tools for Teachers. De praktijk opleiding "Next Level: zangtechniek & Performance" gaat over jouw zangtechnische, muzikale en persoonlijke groei als zanger of zangeres.

NEXT LEVEL 2019 -  PRAKTISCHE INFO - START JANUARI 2019

Zaterdag & Zondag 1x per maand, 11:15-15:00


Nog slechts 4 plaatsen beschikbaar (23-07-2018) dus wees er snel bij!

Cordula op Vocal Weekend 2018

 • Lokatie: Centrale lokatie in Utrecht, meer info over de lokatie bij inschrijving. Goed te bereiken met OV en P voor de deur.
 • Tarief: 975,- euro - ex btw voor 10 lessen (26,- per uur!). Prijs is inclusief begeleiding door professionele pianist, geluidsopnames, syllabus, koffie & thee. Deelnemers krijgen bovendien 10% korting op prive lessen.
 • Betaling in 4 termijnen van 243,75 ex btw is mogelijk, verspreid over 8 maanden. Eerste termijn betaling geldt als inschrijving.


  DATA JANUARI - JULI 2019

  • 12 januari 2019
  • 9 februari 2019 (zaterdag)
  • 10 februari 2019 (zondag)
  • 9 maart 2019
  • 6 april 2019 (zaterdag)
  • 7 april 2019 (zondag)
  • 11 mei 2019
  • 8 juni 2019 (zaterdag)
  • 9 juni 2019 (zondag)
  • 6 juli 2019

  Schrijf je voor 1 mei 2018 in en ontvang 10% korting! Beperkt plaats!!!

  Meer informatie of je plek reserveren?


  Stuur me een mail via het contactformulier rechts, dan neem ik contact met je op!

  Volume, bereik, effecten, zang, zingen, zangtraining, stemcoach, CVT Docent, workshops
  Fields marked with an * are required

  Leave a comment:

  Leave a comment: