Next Level Zangtechniek & Performance: Start januari 2020

Next Level - Intensieve cursus  - Zangtechniek & Performance

De Next Level is een praktijkgerichte half jaar cursus voor vocalisten die echt een stap willen zetten. Een half jaar werken in een motiverende groep, je kennis en ervaring een boost geven, in de flow komen, en resultaat boeken.
In deze cursus werken we diepgaand aan zangtechniek met behulp van de praktische CVT zangtechniek. We werken ook aan je performance, je gaat optreden met een professionele band, een studio opname maken, leren over efficient sound checken, communicatie met muzikanten, aan het werk met een mentale coach, en nog veel meer.
Al deze ervaringen dragen ieder op hun eigen manier bij aan je zang skills. Na dit halve jaar ben je (nog) professioneler, zelfverzekerder, je weet beter wat je wilt en je hebt zangtechnisch een grote stap gezet.
Er wordt veel gewerkt met live begeleiding van een professionele pianist in de lessen. Ook werken we met een professionele live band in het Band weekend.
!!! Extra bij Next Level 2020: Workshop van CVI docent uit Kopenhagen – where it all happens!!!
Een van de topdocenten die in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute lesgeven en als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen op zangtechnisch gebied komt speciaal voor deze cursus naar Nederland!

Werken aan je eigen doel: wat wil je leren?

Doelen stellen kan je ontwikkeling een boost geven.
Stel éen doel, en bereik veel meer dan dat.
Jij bepaalt wat je wilt leren, wij zorgen dat je het kunt leren.  

1 - Zangtechnische groei

We gaan dieper in op zangtechniek en de mogelijkheden die je stem te bieden heeft. Je stelt een meetbaar zangtechnisch doel op: bijvoorbeeld het trainen van een specifieke stemfunctie of effect, of gezond stemgebruik over de hele stem omvang.

Door correct gebruik van de stemfuncties leer je dynamiek te maken (van volume 1 tot volume 10) en je stem te controleren, ook in de hoogte en in de laagte. Daarbij is de juiste toepassing van de basisprincipes belangrijk, zodat je ongehinderd kunt zingen zonder last te krijgen van je stem.

Je werkt aan het leren kennen, herkennen en toepassen van de stemfuncties Neutral, Curbing, Overdrive en Edge. We gaan zorgen dat je steeds beter weet wat je doet zodat je beter kunt toepassen. Daardoor kan je je beter expressief uiten. Zangtechniek is een middel, geen doel! Het kan je wel enorm helpen om je muzikaal uit te drukken zoals jij dat wilt.

Volumepaden door het bereik heen, transities, dichtheid, metaal, innerlijke ademsteun, tongposities... Er is ontzettend veel (meer) te leren over zangtechniek! 

Leren Oefenen
Efficïent oefenen is ontzettend belangrijk. We besteden aandacht aan toepassing van zangtechniek in de praktijk, en het creëren van routine in je zang. De groep, je doelen en de lessen zelf helpen daarbij, als stok achter de deur.

2 - Professionele groei

Omgaan met de band, inzingen in de studio, bewegen op het podium en contact maken met je publiek, werken met een monitor en geluidsman, boekingen regelen, weten wat je te bieden hebt, zangtechniek, persoonlijke en muzikale ontwikkeling: er komt ontzettend veel kijken bij zingen. 

We bieden in deze cursus een gerichte ervaring gefocust op jou als artiest. We werken aan verschillende belangrijke aspecten van het artiest zijn. 

We werken aan vragen zoals: "Wie ben ik als artiest?" "Waar kijk ik naar als ik op het podium sta?" "Hoe zorg ik dat ik me op mijn gemak voel op het podium?" "Hoe kan ik beter communiceren met muzikanten?" "Hoe kom ik aan (meer) optredens?", "Hoe beweeg ik op het podium?"Welke band / productie past bij mij als zanger(es)", "Hoe werkt het in de studio?", of "Hoe kan ik meer zelfvertrouwen uitstralen op het podium?" "Hoe kan ik het beste soundchecken?" "Hoe vind ik een band" of "Hoe hou ik de band gemotiveerd?" 

Daarnaast werken we in de cursus aan een beter begrip van muziek: hoe luister je als muzikant, ipv als zanger? Hoe zorg je dat je mee kan praten met de band en met muzikanten over vorm, inzetten, toonsoort etc.?

Erg belangrijk om goed te kunnen communiceren met muzikanten, is zorgen dat je de taal spreekt.

"Nothing will work unless you do" - Maya Angelou


Gast Docenten

De meeste workshops worden door gastdocenten gegeven. Het zijn professionals met veel ervaring in het werken als zanger of met zangers. Ze leren je veel waardevolle technieken en tips & trics uit de praktijk, uit hun vakgebied. 

Linda Estelle

Performance Coaching

Vanaf 1996 vormt Linda Estelle samen Shamrock de dance-act: T-SPOON. Jarenlang domineerde zij de Nederlandse hitlijsten waarbij in 1998 de wereldwijde doorbraak kwam met de zomerhit "Sex on the Beach". Met deze single behaalde zij in meer dan 10 landen een nummer 1 notering. Hiervoor heeft zij meerdere platina en gouden platen mogen ontvangen. 

Naast zingen en dansen, schrijft Linda nummers en wordt zij gevraagd als sessie zangeres en sessie begeleider. Verder ondersteunt zij verschillende artiesten en podium acts. Hierbij moet je denken aan de opbouw van de setlist, styling, show en stage presentatie. In 2018 heeft deze muzikale duizendpoot haar studie tot intercultureel coach afgerond en integreert zij deze vaardigheden bij haar performance coaching.

Evert Aalten

Producer Studio Engineer

Opgeleid als toetsenist, producer en cultureel antropoloog is Evert werkzaam binnen zijn muziek productie bedrijf Scandal Studios. Hij wordt ingehuurd als opnametechnicus in mijn studio te Amersfoort of op locatie (Europa, Jamaica, Oeganda). Ook wordt hij gevraagd om albums of singles te produceren voor/met artiesten. 

Evert streeft naar authenticiteit binnen het opnameproces, daarom gebruikt hij echte veren-galmen, tape-delays en compressors wél, maar autotune nauwelijks tot niet. Evert is altijd op zoek naar een sfeer om uit te vergroten en vast te leggen, daarom vindt hij het erg belangrijk dat artiesten zich op hun gemak voelen bij mij in de studio.

Positiviteit werkt!

Een cursus heeft een andere impact dan privé les: je leert sneller. Respect voor elkaar en een positieve, stimulerende omgeving is belangrijk om te kunnen leren! Uit onderzoek blijkt dat een oprechte, opbouwende feedback ervoor zorgt dat je sneller en meer leert.

Certificering

Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat wordt in eigen beheer uitgegeven. Let op: deze cursus is niet te vergelijken met de cursussen van het Complete Vocal Institute! Kijk voor meer info over het aanbod van het CVI op http://completevocal.institute/.

Ook heeft dit certificaat geen pedagogische inhoud; zie daarvoor de cursus Tools for Teachers. De praktijk opleiding "Next Level: zangtechniek & Performance" gaat over jouw zangtechnische, muzikale en persoonlijke groei als zanger of zangeres.

Kleine groepen

De cursus wordt in groepsverband gegeven, maar focust op solo zang. De groepen zijn klein en bestaan uit maximaal 8 personen per groep. Er is plek voor 2 groepen. Groep 1 zit al vol, als je wilt meedoen in januari 2020 schrijf je dan in voor de laatste plekken bij groep 2!

Toelating

 Van gevorderde amateur tot professional of zangdocent: het maakt niet uit waar je nu staat, het gaat erom dat je progressie maakt. (Basis) Kennis van CVT is vereist. Toelating is mogelijk na het volgen van de cursus CVT Basis of minimaal 5 privélessen. We bepalen vervolgens samen of deze cursus geschikt voor je is.  Een open houding, flinke portie lef, positieve attitude en focus op progressie i.p.v. resultaat zijn belangrijker dan huidige zangtechnische skills. Schroom niet om me een mail te sturen als je vragen hebt. Mail naar info@kenjestem.nl.

NEXT LEVEL 2019 - START JANUARI 2020

Zaterdag & Zondag 1x per maand, 10:30 - 15:00


DATA JANUARI - JULI 2020

  • 18 januari 2020
  • 15 februari 2020 (zaterdag)
  • 16 februari 2020 (zondag)
  • 14 maart 2020
  • 18 april 2020 (zaterdag)
  • 19 april 2020 (zondag)
  • 16 mei 2020 (zaterdag)
  • 17 mei 2020 (zondag)
  • 20 juni 2020 (zaterdag)
  • 21 juni 2020 (zondag)

Lokatie: Centrale lokatie in Utrecht, meer info over de lokatie bij inschrijving. Goed te bereiken met OV.

Tarief: 1350,- euro - ex btw voor 10 lessen.

Prijs is inclusief: solo sessies, persoonlijke begeleiding via werkschrift, begeleiding door gastdocenten, workshop van CVI docent uit Kopenhagen, inhuur professionele muzikanten, studio opname, live band weekend, online syllabus en werkschrift, koffie & thee.

Betaling in 6 termijnen van 225,- ex btw is mogelijk, verspreid over 6 maanden. Eerste termijn betaling geldt als inschrijving.

Update oktober 2019:

Groep 1 is reeds vol, er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor deelname aan groep 2. Schrijf je vandaag nog in om éen van deze laatste plekjes te bemachtigen!

Meer informatie of je plek reserveren?


Stuur me een mail via het contactformulier rechts, dan neem ik contact met je op!

Volume, bereik, effecten, zang, zingen, zangtraining, stemcoach, CVT Docent, workshops
Fields marked with an * are required

Leave a comment:

Leave a comment: