Next Level Zangtechniek & Performance: Start januari 2020

Werken aan je eigen doel

Je doet in het begin een nul-meting: waar sta je nu en wat wil je bereiken? Aan de hand daarvan bepaal je je leerdoel. 

Wat wil je leren?

​Je leerdoel bestaat uit 3 delen: zangtechnische, artistieke en muzikale groei.

1 - Zangtechnische groei

We gaan dieper in op zangtechniek en de mogelijkheden die je stem te bieden heeft. 

Je stelt een meetbaar zangtechnisch doel op: bijvoorbeeld het trainen van een specifieke stemfunctie of effect, of gezond stemgebruik over de hele stem omvang.
Volumepaden door het bereik heen, transities,  dichtheid, metaal, innerlijke ademsteun, tongposities... Er is ontzettend veel (meer) te leren over zangtechniek! 

Door correct gebruik van de stemfuncties leer je dynamiek te maken (van volume 1 tot volume 10) en je stem te controleren, ook in de hoogte en in de laagte. Daarbij is de juiste techniek belangrijk, zodat je ongehinderd kunt zingen zonder last te krijgen van je stem.

Je werkt aan het leren kennen, herkennen en toepassen van de stemfuncties Neutral, Curbing, Overdrive en Edge. We gaan zorgen dat je steeds beter weet wat je doet zodat je beter kunt toepassen.

Daarnaast oefen je in de sessies met luisteren naar de stemfuncties: auditieve analyse. Aan de hand van auditieve analyse en oefeningen werken we aan praktische oplossingen voor gezond stemgebruik.


2 - Artistieke groei

Welke keuzes maak je en hoe kan je zorgen dat je doet wat bij jouw ambitie en persoonlijkheid past?

We werken aan vragen zoals: "Wie ben ik als artiest?" "Hoe kom ik aan (meer) optredens?", "Hoe beweeg ik op het podium?"Welke band / productie past bij mij als zanger(es)", "Hoe werkt het in de studio?", of "Hoe kan ik werken aan meer zelfvertrouwen op het podium?" "Hoe kan ik het beste soundchecken?" "Hoe vind ik een band en hoe hou ik de motivatie hoog?" "Hoe kan ik communiceren met de band tijdens het optreden?"

Omgaan met de band, zingen in de studio, werken met een monitor en geluidsman, er komt ontzettend veel kijken bij zingen. We gaan in deze cursus een weekend de studio in, we werken met een live geluidstechnicus en een live band, je krijgt improvisatie en performance lessen en je leert wat jij te bieden hebt als artiest en hoe je zorgt dat je boekingen krijgt. Kortom: de belangrijke zaken die horen bij een artiest zijn!

3 - Muzikale groei

Frasering, timing, improviseren, groove, er is ontzettend veel te leren over muziek. In de cursus werken we aan een beter begrip van muziek: hoe luister je als muzikant, ipv als zanger? Hoe zorg je dat je mee kan praten met de band en met muzikanten over vorm, inzetten, toonsoort etc.? Erg belangrijk om goed te kunnen communiceren met muzikanten, is zorgen dat je de taal spreekt.

Gast Docenten

Een groot deel van de lessen wordt passende gast docent met praktijk ervaring uitgenodigd. Je kunt ontzettend veel leren van verschillende disciplines waar zingen mee te maken heeft.

Zo komen er bijvoorbeeld een geluidstechnicus, een producer, muzikanten, een boeker, een improv acteur een workshop geven en ga je met ze aan de slag! Ook werken we met verschillende professionele muzikanten.

Next Level - Intensieve Advanced Cursus Zang

Voor zangers en zangeressen die op zoek zijn naar manieren om zangtechnisch, muzikaal en artistiek te groeien, is er de praktijkgerichte half jaar cursus "Next Level: Zangtechniek & Performance". Over zingen, optreden en alles wat erbij komt kijken!

Intensieve Zang Cursus

Dit is een intensieve zangcursus voor zangers en zangeressen die bekend zijn met CVT, hun kennis willen verdiepen, en trainen in een gemotiveerde groep.

Leren Oefenen

Efficïent oefenen is ontzettend belangrijk. We besteden veel aandacht aan toepassing van zangtechniek in de praktijk, en het creëren van routine in je zang. De groep, je leerdoelen en de lessen zelf helpen daarbij, als stok achter de deur.

Elke dag zingen? Dat kan, als je de gewoonte creeërt elke dag te oefenen, op een manier die bij je past.

Live begeleiding

Er wordt bijna elke gewerkt met live begeleiding van een professionele pianist / gitarist, in de lessen en in het Studio weekend. Ook werken we met een live band in het Band weekend.

Audio registratie

Elke les wordt opgenomen op audio en in de week na de les naar jou verstuurd. Het is belangrijk om jezelf terug te horen! De opnames zijn jouw eigendom.

Kleine groepen

De cursus wordt in groepsverband gegeven, maar focust op solo zang. De groepen zijn klein en bestaan uit maximaal 8 personen.

Toelating

 Van gevorderde amateur tot professional of zangdocent: het maakt niet uit waar je nu staat, het gaat erom dat je progressie maakt. 

(Basis) Kennis van CVT is vereistToelating is mogelijk na het volgen van de cursus CVT Basis of minimaal 5 privélessen. We kijken dan samen of de cursus geschikt voor je is. 

Schroom niet om me een mail te sturen als je vragen hebt. Mail naar info@kenjestem.nl.

Positiviteit werkt!

Een cursus heeft een andere impact dan privé les: je leert sneller. Respect voor elkaar en een positieve, stimulerende omgeving is belangrijk om te kunnen leren! Uit onderzoek blijkt dat een oprechte, opbouwende feedback ervoor zorgt dat je sneller en meer leert.

Optreden

Ken je stem organiseert 1 tot 2x per jaar een live sessie waar je kunt optreden met een professionele band, op een mooie lokatie.

Als je meedoet met deze opleiding, kan je meedoen aan de online auditie om te zingen bij dit event.

Certificering

Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat van deelname. Dit certificaat wordt in eigen beheer uitgegeven. Let op: deze cursus is niet te vergelijken met de cursussen van het Complete Vocal Institute! Kijk voor meer info over het aanbod van het CVI op http://completevocal.institute/.

Ook heeft dit certificaat geen pedagogische inhoud; zie daarvoor de cursus Tools for Teachers. De praktijk opleiding "Next Level: zangtechniek & Performance" gaat over jouw zangtechnische, muzikale en persoonlijke groei als zanger of zangeres.

NEXT LEVEL 2019 - START JANUARI 2020

Zaterdag & Zondag 1x per maand, 10:30 - 15:00


Cordula op Vocal Weekend 2018

 • Lokatie: Centrale lokatie in Utrecht, meer info over de lokatie bij inschrijving. Goed te bereiken met OV en P voor de deur.
  • Tarief: 1350,- euro - ex btw voor 10 lessen.
  • Prijs is inclusief persoonlijke begeleiding via werkschrift, begeleiding door gastdocenten, professionele muzikanten, studio opname, live band weekend, geluidsopnames, syllabus, koffie & thee.
  • Betaling in 6 termijnen van 225,- ex btw is mogelijk, verspreid over 6 maanden. Eerste termijn betaling geldt als inschrijving. Betaal je voor 1 juli 2019 in 1x? Dan krijg je 50 euro korting!

DATA JANUARI - JULI 2020

 • 18 januari 2020
 • 15 februari 2019 (zaterdag)
 • 16 februari 2019 (zondag)
 • 14 maart 2020
 • 18 april 2020 (zaterdag)
 • 19 april 2020 (zondag)
 • 16 mei 2020 (zaterdag)
 • 17 mei 2020 (zondag)
 • 20 juni 2020 (zaterdag)
 • 21 juni 2020 (zondag)

Meer informatie of je plek reserveren?


Stuur me een mail via het contactformulier rechts, dan neem ik contact met je op!

Volume, bereik, effecten, zang, zingen, zangtraining, stemcoach, CVT Docent, workshops
Fields marked with an * are required

Leave a comment:

Leave a comment: