Tools for Teachers 2021 – Pedagogiek & Zangtechniek

In de Tools for Teachers TRAIN JE zangtechniek en pedagogische skills in een kleine groep gemotiveerde zangers / zangdocenten. 

De cursus heeft een intensief karakter en is erop gericht je bruikbare en accurate informatie mee te geven, én om praktisch te  trainen als zangdocent/ zanger.

Je krijgt 10 pedagogische tools om mee te werken als docent, waardoor je betere resultaten boekt in de zangles. Door naar elkaar stem te luisteren, en auditieve analyse te trainen, krijg je beter inzicht in je het hoe het mechanisme van de stem werkt, onafhankelijk van genre. Je leert beter horen wat gezond stemgebruik is. Je geeft elkaar - en proefleerlingen - les waarbij je feedback krijgt op je pedagogische skills.

Daarnaast train je je eigen zangtechniek: je krijgt van de docent masterclasses zangtechniek (plenaire solo sessies) waarbij je leert hoe je zangtechniek kan toepassen en trainen, waardoor je jouw zangtechnische niveau naar een next level kan tillen. Daardoor kan je bijvoorbeeld betere geluidsvoorbeelden geven in de les.

Praktijk & Theorie

Theorie en praktijk wisselen elkaar af in de les. Er wordt verwacht dat je thuis studeert. Je krijgt elke maand:

- een leesopdracht, om je gehoor te trainen

- een luisteropdracht, om  meer kennis te vergaren

- een persoonlijke werkopdracht, zodat je een stok achter de deur hebt. Bijvoorbeeld: werk aan de stemfunctie Edge tot een f4, of oefen de verschillende soorten vibrato 

De cursus sluit af met een theoretisch tentamen en een praktijk opdracht.

Waarom Tools for teachers


  • LEER OPLOSSINGSGERICHT LESGEVEN
  • Zorg dat je gemotiveerd en ge-update blijft
  • Ontwikkel en train je eigen zangtechniek
  • Wissel ervaringen, tips en info uit met collega's
Pic by Christiaan Frölich

Pic by Christiaan Frölich

__CONFIG_group_edit__{"kcc3acsv":{"name":"Quote Image 01","singular":"-- Image %s"},"kcc3avk5":{"name":"Quote Image 02","singular":"-- Image %s"},"kcc3b2c7":{"name":"Quote Box 01","singular":"-- Content Box %s"},"kcc3b8kk":{"name":"Quote Box 02","singular":"-- Content Box %s"},"kcc3belt":{"name":"Title","singular":"-- Text %s"},"kcc3bixk":{"name":"Text","singular":"-- Text %s"},"kcc3bmv8":{"name":"Name & Occupation","singular":"-- Text %s"},"kcc3by4r":{"name":"Title Column","singular":"-- Column %s"},"kcc3c51f":{"name":"Text Column","singular":"-- Column %s"},"kcc3caed":{"name":"Main Columns","singular":"-- Columns %s"},"kcc3f5of":{"name":"Testimonial Box","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__

Reviews

Tools for Teachers 

uit feedback formulier t4t 2017 /2018/2019

"Goede huiswerkopdrachten die motiveren om verder zelf op onderzoek uit te gaan. In de lessen zelf was er een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk."

"Super fijn om feedback te krijgen op je eigen manier van lesgeven, kijken waar je sterke punten liggen en waar er nog ruimte is voor verbetering... dat soort dingen leer je verder eigenlijk nergens."

"Niet alleen als docent, maar ook als zangeres ben ik onwijs gegroeid."

Respect & Openheid

Er wordt groot belang gehecht aan een relaxte en positieve sfeer. Je bent er om te leren, dus het is belangrijk dat iedereen in de groep zich kwetsbaar durft op te stellen en dat iedereen elkaar respecteert en waardeert.

Ook al hebben we  vanuit verschillende achtergronden soms een andere visie: we willen allemaal de leerlingen zo goed mogelijk verder helpen. 

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten (conservatorium geschoold) en voor logopedisten. Ook stemprofessionals met meer dan 15 jaar podium ervaring zijn welkom. In principe is het verplicht om eerst de cursus "CVT de Basis" volgen.

Wil je zonder het volgen van de cursus CVT de Basis instromen, neem dan contact op voor de mogelijkheden. Schroom niet te bellen of te mailen met welke vraag je dan ook wilt stellen!

@Vocal Weekend Eindhoven


Deze cursus is geen 3 jarige opleiding tot CVT Docent in Kopenhagen
COACHING VOICE PROFESSIONALS ZANGLES PROFS CVT UTRECHT

Bij het behalen van het tentamen krijg je een certificaat van deelname aan de cursus "Tools for Teachers".

Het is niet toegestaan jezelf ‘CVT Docent’ te noemen na deelname aan deze cursus, of welke cursus dan ook, behalve de 3 jarige opleiding tot Authorised CVT Teacher op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen.

 Je kunt hier meer info vinden als je CVT Authorised Docent wilt worden. Ik kan je deze opleiding van harte aanraden, het heeft me ontzettend veel gebracht als docent en als zangeres!

Deze cursus is geen conservatorium opleiding 

​​Deze cursus geeft geen lesbevoegdheid zoals een vier-jarige opleiding op het conservatorium dat doet. Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten, zangers en logopedisten die willen bijscholen en willen werken aan pedagogische en zangtechnische skills in de praktijk.

Praktische info Tools for Teachers 2021

Donderdag 1x per maand, 10:30 - 14:15

11 februari 2021


11 maart 2021


8 april 2021


29 april 2021


27 mei 2021


24 juni 2021


8 juli 2021


  • Studie belasting: 120  lesuren, waarvan 24 contacturen en 96 zelf studie uren, verdeeld over 4 maanden  • Lokatie: Utrecht, meer info bij inschrijving


  • Investering: 1450,- ex btw. Maandelijkse betaling in  termijnen van 181,25  ex btw is mogelijk. Prijs is inclusief online syllabus, tentamen, opnames van je les, koffie & thee. Inschrijving is definitief bij aanbetaling 1e termijn. 


  • Minimaal 4, maximaal 7 deelnemers.


  • Na deelname en geslaagd tentamen, ontvang je het certificaat 'Tools for Teachers'. Dit certificaat wordt in eigen beheer uitgegeven.


Meer info over maatregelen betreffende Corona kan je hier vinden. 

Inschrijven

Je kan me direct mailen op info@kenjestem.nl, dan neem ik contact met je op.

Leave a comment:

Leave a comment: