Tools for Teachers – Pedagogiek & Zangtechniek

Praktische bijscholing voor zangdocenten. Start januari 2021!

Meer info over maatregelen betreffende Corona kan je hier vinden. De lessen worden IRL gegeven, met voldoende afstand, hygiene maatregelen etc.

In deze cursus werk je aan je eigen zangtechniek en aan pedagogiek, in een kleine groep van gemotiveerde zangdocenten.

Je krijgt 10 pedagogische tools om mee te werken als docent, waardoor je met meer plezier gaat lesgeven en betere resultaten boekt. We gaan vooral veel DOEN: je krijgt zang technische sessies en je geeft elkaar les. Je krijgt persoonlijke feedback op je lesgeven en werkt tegelijkertijd aan je eigen zangtechniek.

De cursus heeft een intensief karakter en is erop gericht je bruikbare en accurate informatie mee te geven, en praktisch te trainen als zangdocent en als zangeres.

Wat je leert

  • Zangtechniek: praktisch toepassen & meer kennis opdoen
  • EFFICIENT EN OPLOSSINGSGERICHT LESGEVEN
  • Zorgen dat de leerling gemotiveerd naar huis gaat
  • Zorgen dat je zelf gemotiveerd en ge-update blijft
  • Je eigen stem en zangtechniek ontwikkelen, zodat je betere geluidsvoorbeelden kunt geven in de les

Praktijk & Theorie

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Je krijgt elke maand lees- en luister-opdracht mee om je oren te trainen en meer kennis te vergaren. Daarnaast krijg je elke maand een doe - opdracht (bijvoorbeeld: werk aan de stemfunctie Neutral), zodat je een stok achter de deur hebt.

Je krijgt zelf les, en je geeft elkaar les. Een van de lessen werken we met echte leerlingen: de 'proefkonijnen les'.

Reacties deelnemers:

"Goede huiswerkopdrachten die motiveren om verder zelf op onderzoek uit te gaan. In de lessen zelf was er een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk."

"Super fijn om feedback te krijgen op je eigen manier van lesgeven, kijken waar je sterke punten liggen en waar er nog ruimte is voor verbetering... dat soort dingen leer je verder eigenlijk nergens."

"Niet alleen als docent, maar ook als zangeres ben ik onwijs gegroeid!"

Respect & Openheid

Er wordt groot belang gehecht aan een relaxte en positieve sfeer. Je bent er om te leren, dus het is belangrijk dat iedereen in de groep zich kwetsbaar durft op te stellen en dat iedereen elkaar respecteert en waardeert.

Ook al hebben we  vanuit verschillende achtergronden soms een andere visie: we willen allemaal de leerlingen zo goed mogelijk verder helpen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten (conservatorium geschoold) en voor logopedisten. Ook stemprofessionals met meer dan 15 jaar podium ervaring zijn, bij hoge uitzondering, ook welkom. 

In principe is het verplicht om eerst de cursus "CVT de Basis" volgen. Dan kan je alles uit de Tools for teachers halen. Wil je zonder het volgen van de cursus CVT de Basis instromen, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Schroom niet te bellen of te mailen met welke vraag je dan ook wilt stellen!


Deze cursus is geen 3 jarige opleiding tot CVT Docent in Kopenhagen
COACHING VOICE PROFESSIONALS ZANGLES PROFS CVT UTRECHT

Het is niet toegestaan jezelf ‘CVT Docent’ te noemen na deelname aan deze cursus, of welke cursus dan ook, behalve de 3 jarige opleiding tot Authorised CVT Teacher op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Je kunt hier meer info vinden als je CVT Docent wilt worden. Ik kan je deze opleiding van harte aanraden, het heeft me ontzettend veel gebracht als docent en als zangeres!

Deze cursus is geen conservatorium opleiding. Deze cursus geeft geen lesbevoegdheid zoals een vier-jarige opleiding op het conservatorium dat doet. Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten, zangers en logopedisten die willen bijscholen en willen werken aan pedagogische en zangtechnische skills in de praktijk.

Praktische info

 Donderdag 11:15-14:15 , 1X PER MAAND

14 januari 2021

11 februari 2021

11 maart 2021

8 april 2021

29 april 2021

27 mei 2021

24 juni 2021

8 juli 2021


  • Studie belasting: 120  lesuren, waarvan 24 contacturen en 96 zelf studie uren, verdeeld over 4 maanden  • Lokatie: Utrecht, meer info bij inschrijving


  • Investering: 1450,- ex btw. Maandelijkse betaling in  termijnen van 206,25  ex btw is mogelijk. Prijs is inclusief online syllabus, tentamen, opnames van je les, koffie & thee. Inschrijving is definitief bij aanbetaling 1e termijn. 


  • Minimaal 4, maximaal 7 deelnemers.


  • Na deelname en geslaagd tentamen, ontvang je het certificaat 'Tools for Teachers'. Dit certificaat wordt in eigen beheer uitgegeven.

INSCHRIJVEN voor de cursus Tools for Teachers

Stuur me een mail via het contactformulier rechts, dan neem ik contact met je op. Schroom niet om vragen te stellen! Krijg je binnen 2 dagen geen reactie? Je kan me ook direct mailen op info@kenjestem.nl

Volume, bereik, effecten, zang, zingen, zangtraining, stemcoach, CVT Docent, workshops
Fields marked with an * are required

Leave a comment:

Leave a comment: