Tools for Teachers – Pedagogiek & Zangtechniek

Intensieve Cursus in Utrecht voor Stemprofessionals. Start in november 2018!

In deze cursus werk je aan je eigen zangtechniek en aan pedagogiek, in een kleine groep van gemotiveerde zangdocenten.

Je krijgt 10 pedagogische tools om mee te werken als docent, waardoor je met meer plezier gaat lesgeven en betere resultaten boekt. We gaan vooral veel DOEN: je krijgt zang technische sessies en je geeft elkaar les. Je krijgt persoonlijke feedback op je lesgeven en werkt tegelijkertijd aan je eigen zangtechniek.

De cursus is 1x in de twee weken op donderdag van 11. De cursus heeft een intensief karakter en is erop gericht je in korte tijd veel info mee te geven en trainingsmethodieken voor je eigen stem ontwikkeling.

Respect & Openheid

Uiteraard ligt de nadruk op een relaxte en positieve sfeer. Je bent er om te leren, dus het is belangrijk dat iedereen in de groep zich kwetsbaar durft op te stellen en dat iedereen elkaar respecteert en waardeert. Ook al hebben we  vanuit verschillende achtergronden soms een andere visie: we willen allemaal de leerlingen zo goed mogelijk verder helpen.

Praktijk & Theorie

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Je krijgt lees- of luister-opdracht mee en een doe - opdracht (bijvoorbeeld: werk aan de stemfunctie Neutral), zodat je een stok achter de deur hebt om te blijven groeien. 

Je zingt elke les zelf en je geeft elkaar les.

Een van de lessen werken we met echte leerlingen: de 'proefkonijnen les'.

Tentamen

.De cursus wordt afgesloten met een tentamen, waarin je vragen krijgt over zangtechniek en over pedagogiek. Bij het goed afronden van het tentamen krijg je het certificaat 'Tools for Teachers'.

Praktische Tools

  • Zangtechniek: praktisch toepassen & meer kennis opdoen
  • EFFICIENT EN OPLOSSINGSGERICHT LESGEVEN
  • Zorgen dat de leerling gemotiveerd naar huis gaat
  • Je eigen stem en zangtechniek ontwikkelen, zodat je betere geluidsvoorbeelden kunt geven in de les

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten en logopedisten. Ook stemprofessionals die lesgeven met meer dan 5 jaar podium ervaring zijn welkom. Je kan worden toegelaten aan de hand van een gesprek en een priveles. Als nodig, eerst de cursus "CVT de Basis" volgen. Neem contact op als je vragen hebt, schroom niet te bellen of te mailen met welke vraag je dan ook wilt stellen!

Reacties Zangdocenten:

"Goeie (huiswerk-)opdrachten die motiveren om verder zelf op onderzoek uit te gaan. In de lessen zelf was er een goede afwisseling en opbouw tussen theorie en praktijk."

"Super fijn om feedback te krijgen op je eigen manier van lesgeven, kijken waar je sterke punten liggen en waar er nog ruimte is voor verbetering... dat soort dingen leer je verder eigenlijk nergens. Niet alleen als docent, maar ook als zangeres ben ik onwijs gegroeid!"

Kijk voor meer reviews op Google! 


Deze cursus is geen 3 jarige opleiding tot CVT Docent in Kopenhagen
COACHING VOICE PROFESSIONALS ZANGLES PROFS CVT UTRECHT

Het is niet toegestaan jezelf ‘CVT Docent’ te noemen na deelname aan deze cursus, of welke cursus dan ook, behalve de 3 jarige opleiding tot Authorised CVT Teacher op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Je kunt hier meer info vinden als je CVT Docent wilt worden. Ik kan je deze opleiding van harte aanraden, het heeft me ontzettend veel gebracht als docent en als zangeres!

Deze cursus is geen conservatorium opleiding. Deze cursus geeft geen lesbevoegdheid zoals een vier-jarige opleiding op het conservatorium dat doet. Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten, zangers en logopedisten die willen bijscholen en willen werken aan pedagogische en zangtechnische skills in de praktijk.

Praktische info Cursus Stemprofessionals:  Utrecht

 Donderdag 11:15-15:00  // NOG 2 PLEKKEN BESCHIKBAAR (Update: 28-09-2018)

DATA NOV 2018 - FEB 2019

8 november

22 november

6 december

20 december

10 januari

24 januari

7 februari

14 februari  • Studie belasting: 30 lesuren, 18 studie uren (lezen, luisteren, oefening) verdeeld over 4 maanden
  • Benodigdheden: het laatste CVT boek of de app van Complete Vocal Technique. Zie completevocal.institute


  • Lokatie: Utrecht, meer info bij inschrijving. Goed te bereiken met OV en gratis parkeren
  • Tarief: 1350,- ex btw. Betaling in 5 termijnen van 270,-  ex btw is mogelijk
  • Max 6 deelnemers, kleine groep!
  • Na deelname en geslaagd tentamen, ontvang je het certificaat 'Tools for Teachers'

INSCHRIJVEN voor de cursus Tools for Teachers


Stuur me een mail via het contactformulier rechts, dan neem ik contact met je op. Schroom niet om vragen te stellen! Krijg je binnen 2 dagen geen reactie? Je kan me ook direct mailen op info@kenjestem.nl

Volume, bereik, effecten, zang, zingen, zangtraining, stemcoach, CVT Docent, workshops
Fields marked with an * are required


Leave a comment:

Leave a comment: