Tools for Teachers – Pedagogiek & Zangtechniek

​Intensieve Cursus in Utrecht voor Zangdocenten. Start in maart 2018!

In deze cursus werk je aan je eigen zangtechniek en aan pedagogiek, in een kleine groep van gemotiveerde zangers.

Daarnaast ontmoet je andere zangers uit je vakgebied en krijg je een enorme hoeveelheid tips van elkaar. 

Je krijgt 10 pedagogische tools om mee te werken als docent. We gaan vooral veel DOEN: je krijgt zang technische sessies en je geeft elkaar les. Je krijgt persoonlijke feedback op je lesgeven en werkt tegelijkertijd aan je eigen zangtechniek.

We werken aan ademsteun, twang, stemfuncties Neutral Curbing, Overdrive en Edge, werken aan het horen en toepassen van klinkers. Je krijgt veel lees en huiswerk en krijgt opdrachten voor thuis, zodat je in een korte tijd veel leert.

De cursus is 1x in de twee weken op zaterdag van 12-16. De cursus heeft een intensief karakter en is erop gericht je in korte tijd veel info mee te geven en trainingsmethodieken voor je eigen stem ontwikkeling.

"Van tevoren dacht ik dat mijn CVT-kennis al best aardig was, maar het is gewoon super fijn om op deze manier verder de diepte in te gaan." 

Respect & Openheid

Uiteraard ligt de nadruk op een relaxte en positieve sfeer. Je bent er om te leren, dus het is belangrijk dat iedereen in de groep zich kwetsbaar durft op te stellen en dat iedereen elkaar respecteert en waardeert. Ook al hebben we  vanuit verschillende achtergronden soms een andere visie: we willen allemaal de leerlingen zo goed mogelijk verder helpen!

​Intensieve Cursus

Dit is een intensieve cursus: theorie en praktijk wisselen elkaar af en er is elke les een leesopdracht en een auditieve of doe- opdracht. Op de helft van de cursus komt er een kort evaluatie moment waar we kijken hoe het met je leerproces gaat.

De cursus wordt afgesloten met een tentamen, waarin je vragen krijgt over zangtechniek en over pedagogiek. Als je het tentamen niet haalt (minimaal een 6), is het mogelijk extra lessen te doen totdat je alsnog je certificaat kunt behalen.

Praktische Tools

 • Kennis opdoen over CVT
 • Zangtechniek praktisch en accuraat toepassen
 • EFFICIENT EN OPLOSSINGSGERICHT LESGEVEN
 • Zorgen dat de leerling gemotiveerd naar huis gaat
 • Up to date blijven van de nieuwste ontwikkelingen op zanggebied
 • Je eigen zangtechniek ontwikkelen

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld alle stemprofessionals, van leadzangers tot zangdocenten en logopedisten: het gaat erom dat je ervaring hebt op het podium en/of met lesgeven in stemgebruik. Je wordt toegelaten aan de hand van een gesprek en een priveles. Als  je nog niet genoeg weet van zangtechniek in de praktijk, dan volg je eerst de cursus CVT de Basis. Neem contact op als je vragen hebt, schroom niet te bellen of te mailen met welke vraag je dan ook wilt stellen!

Reacties Zangdocenten:

"Leuke (huiswerk-)opdrachten die ook weer motiveren om verder zelf op onderzoek uit te gaan. In de lessen zelf was er een goede afwisseling en opbouw tussen theorie en praktijk."

"Super fijn om feedback te krijgen op je eigen manier van lesgeven, kijken waar je sterke punten liggen en waar er nog ruimte is voor verbetering... dat soort dingen leer je verder eigenlijk nergens. Niet alleen als docent, maar ook als zangeres ben ik onwijs gegroeid!"

Kijk voor meer reviews op Google! 


Deze cursus is geen 3 jarige opleiding tot CVT Docent in Kopenhagen
COACHING VOICE PROFESSIONALS ZANGLES PROFS CVT UTRECHT

Het is niet toegestaan jezelf ‘CVT Docent’ te noemen na deelname aan deze cursus, of welke cursus dan ook, behalve de 3 jarige opleiding tot Authorised CVT Teacher op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Je kunt hier meer info vinden als je CVT Docent wilt worden. Ik kan je deze opleiding van harte aanraden, het heeft me ontzettend veel gebracht als docent en als zangeres!

Deze cursus is geen 4 jarige conservatorium opleiding

Deze cursus geeft geen lesbevoegdheid zoals een vier-jarige opleiding op het conservatorium dat doet​. Deze cursus is bedoeld voor zangdocenten die willen bijscholen, en zangers en logopedisten die willen kijken of het lesgeven en de rol als zangpedagoog bij hen past. Je doet in deze cursus heel veel kennis op over zangtechniek, lesgeven en je rol als zangdocent in het algemeen. Daar kan je op allerlei manieren je voordeel mee doen, ook op het podium of als spreker.  Als je vragen hebt, schroom niet om contact op te nemen. Wil je bevoegd zangdocent worden? Ik kan je verder helpen met wegwijs te worden in het aanbod. 

Praktische info Cursus Zangdocenten:  Maart - Juni 2018, Utrecht

Data: zaterdag 12:00-16:15

 •  17 maart
 • 31 maart
 • 14 april
 • 28 april
 • 12 mei
 • 26 mei
 • 9 juni
 • 23 juni

Investering

Investering in de cursus bedraagt 1350,- ex BTW. Meldt je aan voor 1 augustus en ontvang 10% korting!!!

Inclusief: opnames van de sessies in de les krijg je via mail gestuurd, online syllabus, proeflessen met leerlingen, certificaat van deelname en natuurlijk koffie en thee.

De meeste werkgevers en muziekscholen vergoeden de cursus. Betalen in 4 termijnen van is mogelijk.

Meer informatie over de cursus Tools for Teachers?


Stuur me een mail via het contactformulier rechts, dan neem ik contact met je op!

Volume, bereik, effecten, zang, zingen, zangtraining, stemcoach, CVT Docent, workshops
Fields marked with an * are required

Leave a comment:

Leave a comment: