Stem Coaching voor Professionals

Jouw stem, jouw keuzes.

Al meer dan 10 jaar werk ik met professionele en semi-professionele stemgebruikers: leadzangers en zangeressen, backing vocalisten, zangdocenten en logopedisten.

Doelgericht werken, meestal met een deadline (opname, showcase, tour) geeft focus aan de lessen. Maar ook zonder deadline ben je welkom: om je stem beter leren kennen, leren hoe je moet trainen, en hoe je je stem op een gezonde, efficiĂ«nte manier verder kan ontwikkelen. 

Alle stijlen zijn welkom. De stem kan veel verschillende geluiden maken, maar het mechanisme werkt op dezelfde manier in alle genres. Het is aan jou HOE je wilt klinken, zangtechniek zorgt ervoor dat makkelijker gaat en je stem beter uit de verf komt.

Respect, discretie, inhoud

Geen oordelen

Ik vind het belangrijk dat er in de lessen geen oordelen worden gevormd: van mij zal je niet horen hoe je je leven moet leiden. Wel kan je van me verwachten dat ik je duidelijke info, praktische oefeningen en handvaten biedt om je prestaties naar een hoger niveau te brengen. 

Geen reclame 

Ik maak geen reclame met jouw naam: je bent zelf verantwoordelijk voor je vocale prestaties en alle credits blijven dus ook bij jou. Alles wat gezegd en gezongen wordt in de les, blijft tussen ons.

Geen gezweef

De lessen gaan over zingen (sound), zangtechniek (mechanisme) en het vak zingen. Je bepaalt de inhoud van de lessen zelf, door aan te geven waar je aan wilt werken. Dat kan een mentaal aspect van de training zijn, maar jij bepaalt wat je van me wilt weten om je verder te helpen. 

First Aid bij stemproblemen

Ik kan je het beste helpen met een kort telefonisch consult op een 'paniek-moment' (bv, stem kwijt vlak voor optreden) als je begrijpt, voelt, en kan horen hoe je instrument het beste werkt.  

Probeer dus ook juist tijdens rustigere periodes te trainen op gezond stemgebruik. Dan heb je tijd om te werken aan ontwikkeling aan je stamina (kracht), precisie, bereik, dynamiek en vocale flexibiliteit. 

Je bent uiteraard ook van harte welkom om te bellen als je nu (midden in tour / opnames) in de problemen zit. Geen oordeel 🙂

Hulp bij acute stemproblemen: app naar 0641391916.

Corona: 20% korting voor profs

In deze bijzondere tijden waarbij het werk voor alle profs is weggevallen, bied ik een korting van 20% op privĂ© zangles aan professionals. 

Voorwaarde daarbij is dat je inkomen voor 80% bestaat uit live optredens tijdens het seizoen. 


Spiergeheugen: train op tijd

Je kan veel stemproblemen - die niet ontstaan door ziekte (griep, verkoudheid), maar door veelvuldig stemgebruik -voorkomen door te oefenen op een automatisch spiergeheugen van het lichaam. Daardoor heb je tijd om aandacht te geven aan contact met het publiek.

Mijn doel is ervoor te zorgen dat je zelf weer even verder kan, zodat je op je eigen stem en je techniek kunt vertrouwen. 

Naast privĂ© zangles zijn er alternatieven in de vorm van cursussen CVT voor profs only.