2018 / 2019: Cursus Zang in Utrecht

Ademsteun, Twang & Kaak

We werken de aan de Basisprincipes: ademsteun, twang en geen lip of kaakspanning. Met deze basisprincipes kan je werken aan meer bereik, meer dynamiek  en gezond stemgebruik over de hele stemomvang. 

Stemfuncties

Dan werken we aan het leren kennen, herkennen en toepassen van de stemfuncties Neutral, Curbing, Overdrive en Edge.

Door correct gebruik van de stemfuncties leer je dynamiek te maken (van volume 1 tot volume 10) en je stem te controleren, ook in de hoogte en in de laagte. Daarbij is de juiste techniek belangrijk, zodat je ongehinderd kunt zingen zonder last te krijgen van je stem.

Klankkleur & Effecten

Vervolgens gaan we aan de slag met klankkleur en besteden we een les aan effecten zoals vibrato, adlibs, distortion, grunt en growl.

Je kunt uiteraard in je solo sessies al eerder in de zangcursus werken aan gezond gebruik van stem effecten. In deze specifieke cursusles krijg je ook de anatomische info en kennis over wat je doet, zodat je beter begrijpt wat je moet doen.

Flexibele lessen, kleine groepen

Mocht je een van de data niet kunnen, dan is dat geen probleem. Je kunt die les inhalen bij een andere groep. Voorwaarde is dat je ruim van te voren (voordat de cursus start) aangeeft dat je de les bij een andere groep wilt inhalen. 

De groepen zijn klein en bestaat uit minimaal 5, maximaal 8 personen.

Positiviteit werkt!

Een cursus heeft een andere impact dan privé les: je leert sneller. Elke keer dat je zingt werk je met publiek, je krijgt feedback van de groep en doordat je de progressie van anderen ziet, begrijp je je eigen proces ook beter. Respect voor elkaar en een positieve, stimulerende omgeving is belangrijk om te kunnen leren! Uit onderzoek blijkt dat een oprechte, opbouwende feedback ervoor zorgt dat je sneller en meer leert.

Ben je op zoek naar een intensieve zang opleiding? Klik hier voor alle info over de nieuwe 'Next Level' in 2019

Basis Cursus CVT

De zangtechniek wordt grondig doorgenomen. Je werkt aan solozang, met songs die je zelf uitkiest.  We werken aan de hand van vragen uit de groep, zodat je weet hoe je zangtechniek zelf kan toepassen, met respect voor je eigen sound en smaak.

Advanced Vervolg Cursus: Start Maart 2020

Voor zangers en zangeressen die de Basis Cursus gedaan hebben, en behoefte hebben aan meer diepgang en training, is er de Advanced Vervolg Cursus.

Cursus Basis CVT maart 2019 = Nog 2 plekken 

Werken aan je eigen doel

De cursus wordt in groepsverband gegeven, maar focust op solo zang. Elke stijl en elk level is welkom! Van beginnende amateur tot professional of zangdocent: het gaat erom dat je progressie maakt. Je werkt aan je eigen doel en doet veel kennis op over de stem en Complete Zang Techniek.

Vragen stellen

In 8 weken leer je CVT dus echt goed kennen en weet je hoe je het toe kunt passen. Er is altijd ruimte voor vragen van de deelnemers, zodat je kunt werken aan wat jij belangrijk vindt.

Wil je in een korter, sneller traject leren over zingen en zangtechniek? Doe dan de Stoomcursus op zaterdag 1x per maand. Deze cursus bestaat uit 5 lessen.

Audio registratie

Elke les wordt opgenomen op audio en in de week na de les naar jou verstuurd. Het is belangrijk om jezelf terug te horen! De opnames zijn jouw eigendom.

Optreden

Ken je stem organiseert 1 tot 2x per jaar een live sessie waar je kunt optreden met een professionele band, op een mooie lokatie.

Als je meedoet met een cursus, kan je meedoen aan de online auditie om te zingen bij dit event.

CVT BASIS SPOED - Zaterdag 1x per maand, 11:15-14:00 - MAART 2019 - NOG 2 PLEKKEN (UPDATE: 18 FEBRUARI 2019)


GROEP XVI: ZATERDAG

MAART TOT JULI 2019

 • 13 april
 • 18 mei
 • 15 juni
 • 29 juni
 • 13 juli

Lesruimte Utrecht

 • STOOMCURSUS - Geschikt als korte opfris cursus, als training of herhaling , maar ook als cursus voor zangers die nieuw zijn met de zangtechniek en willen ontdekken wat CVT is.
 • Lokatie: Centrale lokatie in Utrecht, meer info over de lokatie bij inschrijving. Goed te bereiken met OV en P voor de deur.
 • Tarief: 395,- euro ex btw (28,- per uur!)
 • Prijs is inclusief geluidsopnames, syllabus, koffie & thee. Deelnemers krijgen bovendien 10% korting op prive lessen.
 • Betaling in 3 termijnen is mogelijk. Eerste termijn betaling geldt als inschrijving.

CVT BASIS - Zaterdag 1x per maand, 11:15-14:15 - SEPTEMBER

GROEP XVII: ZATERDAG

SEPTEMBER -DECEMBER 2019
 • 14 september
 • 12 oktober
 • 9 november 
 • 7 december
 • 21 december
 • STOOMCURSUS - Geschikt als korte opfris cursus, als training of herhaling , maar ook als cursus voor zangers die nieuw zijn met de zangtechniek en willen ontdekken wat CVT is.
 • Lokatie: Centrale lokatie in Utrecht, meer info over de lokatie bij inschrijving. Goed te bereiken met OV en P voor de deur.
 • Tarief: 425,- euro ex btw 
 • Betaling in 3 termijnen is mogelijk. Eerste termijn betaling geldt als inschrijving.

NEXT LEVEL 2020 -  ADVANCED INTENSIEVE CURSUS - Zaterdag & Zondag 1x per maand, 10:30-15:00

 • Intensieve cursus voor zangers en zangeressen die bekend zijn met CVT,  hun kennis willen verdiepen, en trainen in een gemotiveerde groep. Basis kennis van CVT en zang ervaring is vereist! Neem contact op voor meer info over de toelating.

  Leave a comment:

  Leave a comment: