Over Cordula

Hallo, ik ben Cordula Klein Goldewijk. 

Ik ben er om je vragen te beantwoorden en je te helpen met de zoektocht naar de mogelijkheden van je stem. Daarbij gebruik ik alleen concrete tools die voor JOU werken, zodat je stem echt leert kennen. 

Ik geef les sinds 2004. Zangles geven vind ik geweldig, nieuwe mogelijkheden in de stem blootleggen is waanzinnig interessant. Zeker omdat er veel bij komt kijken: zangtechniek, hoe je denkt over je stem, artistieke keuzes, de muziek! 

Ik ben CVT geautoriseerd, heb conservatorium gedaan in Rotterdam en Level 1 en 2 van EVT.  Naast de 3-jarige tot opleiding CVT  Docent heb ik de Complete Vocal Academy in Kopenhagen gedaan en de Continuous Course aan het CVI in 2016.

Toepasbaar & Efficient

Volume, bereik, durf, effecten zoals vibrato of creaking / distortion, ​interpretatie,  je geeft zelf aan waar je aan wilt werken in de les. Een CVT-les begint met de vraag: waar wil je aan werken? Vanuit een song werken we aan zangtechniek, zodat je er wat aan hebt. 

​Alle Stijlen

De stem kan ongelofelijk veel verschillende geluiden maken. Bij alle verschillende stijlen die je kunt zingen: Rock, Soul, Blues, Jazz, Pop, Singer/songwriter, Musical, (Indiase) Klassieke zang, gebruik je hetzelfde mechanisme: de stem. Volgens CVT kunnen alle geluiden gemaakt worden op een gezonde manier.

Daarom geef ik les in alle stijlen:

Elk stemgeluid is welkom!

Zelfredzaamheid

Voor mij is de zangles, workshop, cursus of presentatie geslaagd als je zelf verder kan werken met de tools die je meekrijgt. Je bent zelf de beste docent, want jij weet wat je voelt, en jij weet wat je horen wilt (of wat je wel of niet mooi vindt)!

We werken aan datgene wat jij belangrijk vindt in de les. Jouw smaak staat voorop, ik ben er om je te helpen je eigen sound (verder) te ontwikkelen op een gezonde manier. 

Amateurs en Profs

Het maakt mij niet uit welk level je hebt, als we een stap vooruit maken is de les geslaagd. Op het Complete Vocal Institute heb ik gemerkt dat je heel veel kunt (bij)leren , hoe kort of lang je ook zingt. Efficiente training is belangrijk, voor amateurs en juist voor professionals. 

COACHING VOICE PROFESSIONALS ZANGLES PROFS CVT UTRECHT

Bijscholing & Updates

Om up-to-date te blijven van het nieuwste onderzoek, ga ik regelmatig naar het CVI in Kopenhagen om op de hoogte te blijven van nieuwe onderzoeksresultaten. Daarnaast volg ik workshops en neem ik les bij verschillende zangdocenten om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de zangwereld.

Discretie

Discretie is gewaarborgd. Zangers met stemproblemen nodig ik graag van harte uit. Ik werk regelmatig met het First Aid programma van CVT: als je hees bent en toch moet optreden of een tour afmaken. Dat kan via Skype! Ook coach ik bij stemproblemen en opbouw na stemoperatie. We blijven binnen jouw grenzen, werken aan opnieuw vertrouwen opbouwen en correcte zangtechniek zodat je je stem goed, zelf kan onderhouden.

Haar humor, openheid en enthousiasme werken aanstekelijk

“Cordula beschikt over een groot repertoire aan oefeningen, tips & trics waarmee ze elke zanger op een hoger niveau weet te krijgen. Beginners, gevorderden, professionals, ze kan met iedereen werken. Haar humor, openheid en enthousiasme werken aanstekelijk 🙂 Daarnaast is ze zelf ook volop in ontwikkeling als zangeres en docent en deelt de nieuwe inzichten graag met haar cursisten. Dank voor de fijne lessen!”

Andrea Poorterman
Bibi Raven

Een van de beste cadeau's voor jezelf!

”Ik heb de CVT (Complete Vocal Technique) Performance workshop gedaan, met een groep. CVT is een geweldige zangtheorie, waar je je eigen stem kan ontdekken en in plaats van vast te zitten in "hoe het moet", zelfstandig wordt in uit te zoeken "hoe het kan". En een goede methode is geweldig, maar uiteindelijk staat of valt het succes bij hoe de docent die toepast en overdraagt.

Door de manier waarop Cordula lesgeeft, leer je van elke sessie van jezelf en de anderen zo ontzettend veel! Na elke zangles voelde ik alsof ik een doorbraak had gemaakt, en door Cordula's enthousiasme, messcherp inzicht en oordeelvrije steun gebeurde dat makkelijk en pijnloos.  

Stijn de Graaf

Fantastisch wat ik heb kunnen bereiken

Cordula heeft mij heel goed geholpen te leren zingen. Fantastisch wat ik heb kunnen bereiken met haar hulp. Wat ik ook super vind aan Cordula is dat ze heel leergierig is en zich als docent constant blijft ontwikkelen. De lessen zijn leuk, energiek en je voelt je op je gemak om dingen uit te proberen. Dank je!

COACHING VOICE PROFESSIONALS ZANGLES PROFS CVT UTRECHT

Alleen geautoriseerde docenten mogen gebruikmaken van de Complete Vocal Technique stempel.

Een “Authorised CVT Teacher” heeft een 3-jarige opleiding voltooid bij het Complete Vocal Institute in Kopenhagen.

In 2015/2016 volg ik een aanvullende opleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Daarnaast bezoek ik 10-12 keer per jaar verschillende docenten en collega's die werken volgens andere methodes, zodat ik een open mind blijf houden voor elke zienswijze. Ik vind het belangrijk dat een docent zichzelf blijft onderwijzen en op de hoogte is van de ontwikkelingen in zangland. 

Een gediplomeerde Complete Vocal Technique Docent moet elke drie jaar een update doen in Kopenhagen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen stemonderzoek.

CVT Docenten zijn de enige docenten in Nederland die bevoegd en in staat zijn les te geven volgens de pedagogische en ethische richtlijnen van het Complete Vocal Institute. 

Pic by Steven Zwart. Backings voor Writersday: pop/americana band uit Amsterdam

Zangeres: eigen werk, covers & backings

Als zangeres ben ik sinds jonge leeftijd actief in allerlei verschillende bands en samenwerkingen.

Op het moment werk ik aan een nieuw album met mijn band Jackie Please, ben ik te boeken als inval zangeres voor coverbands en treed ik op als solo artiest of met band. Daarnaast doe ik regelmatig backing vocals en inzingklussen voor pop artiesten.

Video Jackie Please - EP Stick with it / 2016

Stick with it, uitgebracht in 2015 met rockband Jackie Please.

Video Rather Go Blind - Etta James Cover - februari 2018

Op de Live Recording Sessie van Kenjestem in Het Muziekhuis in Utrecht. Tijdens deze events krijgen zangers en zangeressen die les hebben bij Cordula, de kans om te werken met een professionele band. Daarbij wordt audio en video opgenomen door professionals,  wordt er een fotograaf ingehuurd en maken we er met het publiek een toffe avond van. 

Podiumangst, CVT Docent
PEVOC 2015, Hamburg, congressen

Regelmatig spreek ik met logopediste Hanneke Bax op congressen over onze multidisciplinaire aanpak bij de cursus Zing Zeker: psychologie, logopedie en zangcoaching combineren om zangers te helpen met meer zelfvertrouwen op het podium te staan. Zo hebben we een lezing gegeven op Pevoc 2015, en bij het symposium van de Stimmklinik Hamburg. In november 2016 hebben we de workshop Sing Self confident gegeven bij het steminstituut in Bad-Nenndorf bij Hannover.

TEDx Talk: Don't be afraid to use your voice

In december 2015 heb ik een Tedx Talk  gedaan met een  persoonlijk verhaal over de kracht van positiviteit en creatieve vrijheid in de zangles met 1000 man in Enschede. Je kan mijn verhaal hier bekijken op Youtube.

Muzikaal CV

Opleidingen

Complete Vocal Technique 3-year Singer / Singing Teacher Course in Kopenhagen, 2008 – 2011

Complete Vocal Academy Copenhagen, 2/2008 – 6/2008

EVT, Level 1 en 2, Conservatorium Enschede, 2007

Psychologie, Universiteit Utrecht / Nijmegen, 2007-2008

Bachelor Conservatorium Rotterdam, Vocals Pop Muziek, 2001-2005

Conservatorium Arnhem, 1996-1997

Radio & TV

Interviews voor o.a.

RTL4

TV Gelderland

Live optredens bij

NCRV, Nederland 3 met MC Extince

Radio BNN

Radio 2

Radio 3

Radio 538

Radio Veronica

Yorin FM

Radio Gelderland

Studio Sessies

Arnold Muhren Studio, 2000

EMI Music Publishing, 2002-2004

Silvox Studios, 2001-2006 met rockband Charing X

Scandal Studios, 2010-2012 met Jackie Please

Studio Duijf Utrecht, 2013 met Jackie Please

Studio A60 Didam, backings 2014

Studio Joneski Houten, 2015/2016 met Jackie Please

Writersday, backings op de plaat Desert Songs, 2017

Pic by Martin Hiddink

Stage Performance

Heb je een backing zangeres nodig met een warme sound? Ik zing makkelijk harmonie en ben flexibel in sound. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Paradiso Amsterdam

Nighttown Rotterdam

Attak Enschede

Hardrockcafe Amsterdam

Melkweg Amsterdam

Stairway to Heaven Utrecht

Vierdaagse Feesten Nijmegen

Vreedeburgplein Utrecht

Vlietpop, Huntenpop, Rockbreakers, Hemelpop, lokale festivals. Bevrijdingsfestival Zwolle.

Hedon Zwolle

Gelredome Arnhem

Dam Amsterdam

Tour door: London. Curacao.